HISTORIA

Cukiernia została uruchomiona w 1990 roku przez Janusza Cieciora ­ Mistrza cukiernictwa z wieloletnim doświadczeniem, który wykonywał swoją pracę z wielką pasją i zamiłowaniem. O ekonomiczny rozwój firmy dbała z kolei żona Mistrza – Lucyna Ciecior.

Przez wiele lat Cukiernia zdobywała wiele laurów, podziękowań oraz była liderem w sponsoringu imprez masowych, organizowanych przez miasto i państwo.

W roku 2008 na zapotrzebowanie rynku Cukiernia wprowadziła torty w stylu angielskim, a w 2012 została uhonorowana przez Powiatowy urząd pracy (PUP) w Rybniku za utworzenie nowych miejsc pracy.

W najbliższej przyszłości Cukiernia planuje rozpocząć produkcję pieczywa, lodów i marcepanu. Obecnie zarządzaniem i marketingiem firmy zajmuje się Łukasz Ciecior, który utrzymuje ścisły kontakt ze stałymi kontrahentami, jak i klientami detalicznymi. Przy podejmowaniu najważniejszych decyzji towarzyszy Karol Ciecior, który podtrzymuje rodzinną tradycję, zajmując się produkcją oraz procesami technologicznymi firmy. Dba on o ponadczasowość i jakość wyrobów, a dzięki swoim zdolnościom uzyskał tytuł Mistrza cukiernictwa w 2012 roku, zaś w 2011 tytuł Technika Technologi żywienia.