Ciasta drożdżowe

Kołocz z serem

Twaróg półtłusty z rodzynkami, skórką pomarańczową w kompozycji z delikatnym ciastem drożdżowym oraz posypką (kruszonką), całość pokrywa cukier puder.
Tradycyjny Śląski kołocz produkowany od 1990 r. Bez dodatku konserwantów oraz polepszaczy. W innych regionach Polski zwany również plackiem z nadzieniem. Dla nas kołocz to tradycja i podstawa cukiernicza z której się wywodzimy.

Kołocz z makiem

Mak niebieski  bez dodatku substancji smakowo-zapachowych w kompozycji z delikatnym ciastem drożdżowym oraz posypką (kruszonką), całość pokrywa cukier puder.
Tradycyjny Śląski kołocz produkowany od 1990r. Bez dodatku konserwantów oraz polepszaczy. W innych regionach Polski zwany również plackiem z nadzieniem. Dla nas kołocz to tradycja i podstawa cukiernicza z której się wywodzimy.

Kołocz z jabłkami

Masa jabłkowa z dodatkiem cynamonu w kompozycji z delikatnym ciastem drożdżowym oraz posypką (kruszonką), całość pokrywa cukier puder.
Tradycyjny Śląski kołocz produkowany od 1990r. Bez dodatku konserwantów oraz polepszaczy. W innych regionach Polski zwany również plackiem z nadzieniem. Dla nas kołocz to tradycja i podstawa cukiernicza z której się wywodzimy.

Kołocz mieszany ser-mak

Masa twarogowa z rodzynkami i skórką pomarańczową, przekładana masą makową bez dodatku substancji smakowo-zapachowych w kompozycji z delikatnym ciastem drożdżowym oraz posypką (kruszonką), całość pokrywa cukier puder.
Tradycyjny Śląski kołocz produkowany od 1990r. Bez dodatku konserwantów oraz polepszaczy. W innych regionach Polski zwany również plackiem z nadzieniem. Dla nas kołocz to tradycja i podstawa cukiernicza z której się wywodzimy.

Kołocz z rabarbarem

Kołocz sezonowy z nutą cynamonu w kompozycji z delikatnym ciastem drożdżowym oraz posypką (kruszonką), całość pokrywa cukier puder.

Kołaczyki z budyniem i nadzieniem jagodowym

Szeroka gama kołaczyków drożdżowych najwyższej jakości prosto ze śląska. W innych regionach Polski nazwany bułką z nadzieniem lub drożdżówką.
Oferujemy: kołaczyk z serem, kołaczyk z makiem, kołaczyk z marmoladą, kołaczyk z cynamonem i posypką, kołaczyk z jabłkiem, kołaczyk z budyniem, kołaczyk z nadzieniem jagodowym (jagodzianka), kołaczyk czekoladowo-bananowy, kołaczyk z czekoladą

Kołaczyki

Szeroka gama kołaczyków drożdżowych najwyższej jakości prosto ze śląska. W innych regionach Polski nazwany bułką z nadzieniem lub drożdżówką.
Oferujemy: kołaczyk z serem, kołaczyk z makiem, kołaczyk z marmoladą, kołaczyk z cynamonem i posypką, kołaczyk z jabłkiem, kołaczyk z budyniem, kołaczyk z nadzieniem jagodowym (jagodzianka), kołaczyk czekoladowo-bananowy, kołaczyk z czekoladą

Pączki z marmolada wieloowocową

Ogólno Polska nazwa to "pączek" jednak u nas na śląsku "kreple" produkujemy tradycyjnie z naturalnych surowców z nadzieniem wieloowocowym, smażone na smalcu dekorowane delikatnym lukrem do podkreślenia słodyczy, który umili codzienną kawę w pracy lub w gronie przyjaciół.

Kołaczyki

Szeroka gama kołaczyków drożdżowych najwyższej jakości prosto ze śląska. W innych regionach Polski nazwany bułką z nadzieniem lub drożdżówką.
Oferujemy: kołaczyk z serem, kołaczyk z makiem, kołaczyk z marmoladą, kołaczyk z cynamonem i posypką, kołaczyk z jabłkiem, kołaczyk z budyniem, kołaczyk z nadzieniem jagodowym (jagodzianka), kołaczyk czekoladowo-bananowy, kołaczyk z czekoladą

Makowiec zawijany

Rewelacyjna alternatywa dla kołocza z makiem. Zawijany, to ciasto drożdżowe nadziane masą makową z mieszanką orzechową (orzechy włoskie, arachidowe i migdały). Całość pokryta jest delikatnym lukrem. Świetnie komponuje się z czarną kawą i nie tylko!