Najlepszy kołocz w mieście z certyfikatem jakości produktu!

Pieczemy najlepszy kołocz śląski w Rybniku! Posiadamy certyfikat jakości produktu na kołocz śląski!

Długimi latami nasza rodzinna cukiernia piecze kołocz o bardzo wysokiej jakości, jednak z biegiem lat, aby móc nazwać kołocz „kołoczem śląskim” uznaliśmy, że warto zrobić tradycjonalny krok do przodu i uzyskać regionalny certyfikat jakości. Chronione oznaczenie geograficzne odnosi się do danego regionu, w którym dany produkt występuje. Warunkiem takiego certyfikatu jest ściśle określona receptura oraz technologia, a także wysoka jakość surowców. Dziś możemy się pochwalić tym osiągnięciem. Nasz kołocz został wzbogacony o masło, które jest dodawane do posypki, ciasta oraz masy, a także o orzechy i migdały, które uatrakcyjniają kołocz z makiem. Kołocz z posypką nazywany w innych rejonach Polski również : kołacz, placek, ciasto drożdżowe z kruszonką. Sprawdź w naszych sklepach jak smakuje  najlepszy kołocz śląski w Rybniku!

Kołocz weselny

Zwyczajem śląskiej uroczystości weselnej jest obdarowywanie kołoczem weselnym sąsiadów oraz znajomych Pary Młodej. Obyczaj ten ma na celu dzielenie się informacją o nadchodzącym ślubie. Jak wiadomo Młoda Para przed swoim ślubem jest bardzo zabiegana, dlatego aby zaoszczędzić Wam dodatkowego stresu Cukiernia u Janusza kołocz ten specjalnie dla Was przystroi: celofanem, bilecikiem z wierszykiem oraz mirtą.
Bierzesz ślub? Zadzwoń i zamów najlepszy kołocz weselny w mieście!

Najwyższa jakość kołocza

Z myślą o Was staramy się, aby nasz kołocz śląski był najwyższej jakości, dlatego używamy wartościowych surowców, nie wzbogacając ich o żadne konserwanty oraz polepszacze. Uważamy, że w obecnych czasach, w których rynek przepełniony jest zamiennikami spożywczymi, trudno jest o produkt dobrej jakości. Nasz wyszkolony zespół technologów wraz z fachowcami, dbają o to, aby uzyskany produkt (bez substancji niechcianych), był w pełni przyswajalny przez ludzki organizm.
Poczuj jak smakuje kołocz najwyższej jakości.

Niezmienna receptura

Nasz kołocz ma niezmienną recepturę od 1990 roku, którą zapoczątkował nasz Tata – Janusz Ciecior – założyciel cukierni u Janusza, z czasem przejęli ją synowie Karol i Łukasz nadal kontynuując. Staramy się by tradycja i smak był zachowany, by każdy mógł poczuć się jak u swojej mamy.

Zapraszamy do spróbowania tradycyjnego kołocza śląskiego z: serem, makiem, sero – makiem (mieszany), jabłkiem oraz śliwką. Staramy się robić wszystko co w naszej mocy, aby smak naszych wypieków wywołał uśmiech na Twojej twarzy.

Nawet najlepsza kawa smakuje dużo lepiej, jeśli będzie towarzyszyć jej pyszny kołocz lub ciastko, ponieważ słodycz łakoci zrównoważy gorycz czarnego napoju.

Cukiernia u Janusza – uśmiechnij się 🙂